Vissza

HTE Fekete László-díj 2024-es döntősök

Meglett az idei pályázat négy döntőse!


2024-ben már ötödször hirdette meg a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) a 2017-ben elhunyt Fekete László távközlési szakember emlékére alapított "HTE Fekete László innovációs díjat". A díjat egy fő nyerheti meg, és a nyertesnek 1 millió forint jutalom is átadásra kerül.  

A díjat 2019-ben alapította 14 hazai infokommunikációs vállalat (az Alapítók), és a díj évenkénti meghirdetését/gondozását a HTE végzi.  

A díj címében az innováció szerepel, de az Alapítók szándéka szerint nem innovatív terméket vagy szolgáltatást értékelnek, hanem a mögötte álló szakembert a maga teljes "spektrumában". Fekete László az innováció minden elemét aktívan és jövőbe mutatóan gyakorolta: az ötlet létrehozásától, a vezetőség meggyőzésén, a szükséges csapat összeállításán és motiválásán, a források előteremtésén, a határidők tartásán és a termék elindításán át. Fontos volt számára a jövő nemzedékének felkészítése is a műszaki innovációra, és folyamatosan együtt dolgozott fiatal szakemberek bevonásán több hazai egyetemmel.  

2024-ben 10 pályázat érkezett az októberi határidőre, ami rekordszámú pályázót jelent. Mind a 10 pályázat mögött kiváló szakemberek és nagyszerű innovációs életpályák állnak, de az Alapítók szándéka szerint csak egy fő nyerheti meg a díjat.  

Az értékelés alapján idén 4 fős short listát hirdetett meg az értékelő bizottság. A short listára bejutott pályázókat személyes interjúkon értékelik tovább, és dől el a végső jelölt neve.  

A győztes neve a 2024 november elején megrendezésre kerülő HTE Infokom 2024 konferencián, Mátraházán kerül bejelentésre, és a díjat is ott adják át több száz hazai szakember jelenlétében.  

És hogy még nagyobb legyen az izgalom, büszkén mutatjuk meg a rövid listára került pályázók nevét, akik közül kerül majd ki a 2024-es év HTE Fekete László díj győztese: 

  • Holló Benjámin Qamcom Research and Technology Central Europe Kft. 
     
  • Jursonovics Tamás Deutsche Telekom 
     
  • Sváb Angéla MBH Bank 
     
  • Szabó Géza Ericsson 

Maradi István, a díj HTE oldali vezetője azt mondta: "Az utolsó napig mindig izgulunk hogy ki és honnan fog pályázni, így idén nagy örömmel láttuk hogy október elsején reggelre 10 kiváló pályamű érkezett a postaládánkba. Minden pályázatot elolvasva szomorúsággal vegyes örömmel láttam, hogy szinte bárki megnyerhetné a pályázatot, olyan jó emberek indultak, nagyszerű életpályákkal. Ezúton is köszönöm mindenkinek aki pályázott hogy indultak, megismerhettük az innovációban végzett munkájukat, és példát mutatnak a mögöttünk jövő fiatal fejlesztő nemzedéknek! És külön köszönöm minden Alapítónak, hogy idén ötödik éve állnak a díj mellett, a HTE-vel együtt. " 

A díj alapítói: 

CISCO Systems Magyarország Kft.  
Avaya Magyarország Kft. 
Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület 
BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar 
eNET Internetkutató Kft. 
Ericsson Magyarország Kft. 
IBM Magyarországi Kft. 
IT-Business Publishing Kft. 
Magyar Telekom Nyrt. 
Microsoft Magyarország Kft. 
NTT Magyarország Kft. 
Oracle Magyarország Kft. 
Kontron 
T-Systems ICT India Pvt. Ltd. 

 

 

Tagdíjfizetés részletei

--------------------------------------------------

Tagnyilvántartás - belépés

--------------------------------------------------

Technikatörténeti évfordulók

--------------------------------------------------

Legközelebbi események

EIVOK - 51 2024.10.29. 16:50 - 2024.10.29. 19:00
SZOMEL Kft. szaknapja - Vételt., Kábel. szo., Médiaklub 2024.10.30. 9:00 - 2024.10.30. 17:00
HTE Infokom 2024 2024.11.05. 9:00 - 2024.11.06. 18:00

Kiemelkedő támogatóink

  

 
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács